edellinen  seuraava - laukaansanomat.fi tiistai 2011-03-08. Uusin
*


patong.fi

Patong - Kata
Ravintolat
Patong Sauna ja kabinetti
Patong Majatalo-Huoneistot
Patong Kata Mopot ja auto

Flying Finn
Vene-Kalastus
Vuokrattava Talo-Huvila Thalangissa
thailand.fi - phuket.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info

N:o
23

Tiistai
2011-03-08
 
Arkisto
1999
2009
2011 tammikuussa: Kelvoton kaavoitus kostautuu 
Yksityinen päiväkoti Aurinkoinen Oy haluaa rakentaa Laukaan keskustaan päiväkodin. Paikaksi on valikoitunut Urheilukentän takana oleva maa-alue, jonne ajoyhteys tulisi Urheilutieltä, asuntokadulta. Asukkaat ovat keränneet 79 nimen adressin ja vastustaneet hanketta juuri siksi, että päiväkodin liikenne on täysin sopimaton asuntoalueen läpi. Päiväkoti toimisi myös öisin ja viikonloppuisin. Asukkaat tekivät oikaisuvaatimuksen kunnanhallituksen päätöksestä, jossa tontin hinta vahvistettiin. Kunnanhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen perusteettomana joulukuun loppupuolella 2010. Lue!

Isonna!
2011 maaliskuussa: Asukkaat ovat valittaneet hallinto-oikeuteen. Vuokrasopimus on jo tehty!








Maanvuokrasopimus

1. JOHDANTO

1.1. Sopijaosapuolet

Vuokranantaja:
Laukaan kunta
Y-tunnus 0176478-2
PL 6, 51341 LAUKAA

Vuokralainen:
Päiväkoti Aurinkoinen Oy perustettavan yhtiön lukuun
Y-tunnus: 1094567-3
Osoite: Korppumäentie 6, 40270 PALOKKA

---
Laukaassa 30.12.2010

Vuokranantaja:
LAUKAAN KUNTA
Jarmo Toikka
Maankäyttöinsinööri

Vuokralainen:
PÄIVÄKOTI AURINKOINEN OY
Rauno Hänninen
Toimitusjohtaja





N:o
22

Torstai
2011-01-27
 
Arkisto
1999
2009
Kelvoton kaavoitus kostautuu. 




Mobikuvat keskiviikkona 2011-01-26 klo 17:47- 18:44. Pertti Manninen.

Kelvoton kaavoitus kostautuu.

Yksityinen päiväkoti Aurinkoinen Oy haluaa rakentaa Laukaan keskustaan päiväkodin. Paikaksi on valikoitunut Urheilukentän takana oleva maa-alue, jonne ajoyhteys tulisi Urheilutieltä, asuntokadulta. Asukkaat ovat keränneet 79 nimen adressin ja vastustaneet hanketta juuri siksi, että päiväkodin liikenne on täysin sopimaton asuntoalueen läpi. Päiväkoti toimisi myös öisin ja viikonloppuisin. Asukkaat tekivät oikaisuvaatimuksen kunnanhallituksen päätöksestä, jossa tontin hinta vahvistettiin. Kunnanhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen perusteettomana joulukuun loppupuolella 2010.

Aurinkoinen Oy järjesti keskiviikkona 26.01.2011 tiedotus- ja kuulemistilaisuuden, jossa olivat mukana Aurinkoisen omistajapari ja rakennushankkeen toteuttaja LapTi Oy kahden edustajan voimin. Paikalla oli myös Laukaan sosiaalijohtaja ja päiväkotitoiminnasta vastaava osastonjohtaja. Asukkaita oli heidän lisäkseen viitisentoista, jopa yllättävän paljon. Asia siis kiinnosti.

Aurinkoinen esitteli toimintaansa, sen laajuutta ja toimintaperiaatteita. Päiväkoteja on Jyväskylässä ja Laukaassa ainakin viidessä eri paikassa ja hoitolapsia noin 200. (Luvut muistinvaraisia.)
Kiinnostusta eniten herättivät hinnat ja lasten valintatapa. Valinnassa kaikki ovat tasa-arvoisia, eikä mitään ”rotu”-kriteereitä käytetä. Hoitohinnat ovat jonkun verran yli ylimmän maksuluokan hintoja ja tarkentavaan kysymykseen vastattiin ylityksen olevan 26 euroa/kuukausi. Lisäksi sosiaalijohtaja kertoi, että maksuseteli voidaan antaa pienituloisille niin, ettei mitään omavastuuosuutta jää maksettavaksi, kunta maksaa siis kokonaan maksun.

Aurinkoisen edustaja kertoi laskeneensa, että Jyväskylän kaupunki säästää 1 miljoonan vuodessa yksityisten päiväkotien ansiosta (800 lasta). Laukaaseen sovitettuna tilanne olisi heidän mielestään samanlainen, kunnalle paikka maksaa 750 euroa/kk ja heillä 650 euroa/kk. Jos päiväkoti olisi 80-paikkainen niin kuin on suunniteltu, erotus olisi 8000 euroa/kk ja vuodessa siis miltei 100 000. euroa. Kunnan edustajat eivät ottaneet kantaa näihin lukuihin. Asiaa ei sen enempää pohdittu, mutta tapahtuisiko kunnan ”säästö” sitten lasten vanhempien kustannuksella vai onko yksityinen hoito sitten vain niin paljon tehokkaampaa.

Toinen huoli oli sitten se, että säilyvätkö kunnan omat päiväkodit käytössä. Sosiaalijohtajan mukaan säilyvät ja Sararanta joko täysin peruskorjataan tai sitten rakennetaan uusi laajennettu päiväkoti.

Paikkatarve on nyt melkoinen Peurungan irtisanottua 20-paikkaisen sopimuksen ja kunnan omaksi lisätarpeeksi lasketaan 30 ensi syksynä.

Rakentajan edustaja esitteli ensin heidän toteuttamiaan hankkeita kertoen niistä lyhyesti. Eräästä kuvasta asukas ei uskonut, että tontille olisi jätetty mitään luonnontilaan. Kuulemma oli kuitenkin 10 metrin koskematon kaistale, jossa oli mustikkamättäitä. Esitettyyn asemapiirrokseen oli kommentti, ettei yhtään alkuperäistä puuta jää tontille ja autopaikkoja henkilökunnalle on riittämättömästi.

Suunnitelman mukaan pihalle ajo tapahtuisi yhdestä liittymästä ja ulostulo toisesta. Päiväkodin edessä olisi siis rinnakkaiskatu, jolloin mitään peruuttamisia ei tarvita.

Tämän jälkeen oli kommenttien aika. Pisimmän puheenvuoron käytti kunnan eläkkeelle jäävä tiemestari, joka pitkään perusteli liikennemäärän kasvun (200 autoa vuorokaudessa ja lisäksi henkilökunnan liikenne ja huoltoliikenne) olevan liian suuri asuntokadulle. Tällaiset ympärivuorokauden toiminnassa olevat päiväkodit pitäisi sijoittaa kokoojakatujen lähettyville.

Urheilukadun ylittävä kevyt liikenne kouluille on niin suurta, että koko katu on yksi Laukaan turvattomammista. Lisäksi hän kertoi, että mäki joka sinne ylös tuo ja alas vie on niin paha, että autot jatkuvasti ajautuvat erääseen pihaan tai ojaan, jonne kunnanjohtajakin on kerran joutunut tutustuessaan kulmakuntaan.

Asukkaat pitivät jo nyt Esson (nykyisin St1:n) risteystä niin pahana, että siinä joutuu välillä odottamaan viitisentoista minuuttiakin ja he käyttävätkin kiertotietä ruuhka-aikoina ajaen Jokiniemen tien kautta.

Asukkaiden mielestä tällä kulmalla ei ole tarvetta päiväkodille, sillä sen ikäisiä lapsia ei alueella asu.

Tiemestari kertoi, että tontin läpi kulkee joku pääkaapeli, jonka siirto maksaisi hyvinkin 10 000 euroa.

Paikalle tulleet asukkaat ihmettelivät kaavoittajien ja päättäjien poissaoloa. Joku ilmaisikin, etteivät ne uskaltaneet tänne tulla. Oli paikalla kuitenkin kunnanvaltuutettu, ei siis hallituksen jäsen, joka kertoi asukkaiden oikaisuvaatimuksen hylkäämisestä ja sen, että kiireessä on jo tehty vuokrasopimuskin Aurinkoinen Oy:n ja kunnan välillä. Eräs läsnäolija ihmetteli asiaa ja ilmoitti, että hän hyväksyy kaavan vain kun siinä on S, eikä YOU. (S= sosiaalinen toiminta, Y= yleinen, O=opetus ja U= urheilu).

Päiväkotitoiminnan johtaja piti paikkaa hyvänä koska se on koulujen mahdollistamien liikuntapalvelujen vieressä ja otaksuu, että lähivuosina päiväkotitoiminta siirtyy opetustoiminnan alaisuuteen koko valtakunnassa.

Aurinkoinen Oy. edustaja kertoi, että muitakin paikkoja on etsitty. Sillä oli 2 vuoden ajan varaus Kantolan tien alkupäässä, mutta kunta ei saanut muutettua kaavaa niin, että rakentaminen olisi ollut mahdollista. Kyseinen tontti on jo useita vuosia ollut rakentamatta, mutta kunta on estänyt liiketontin muuttamisen asuintontiksi, vaikka itse on rakentanut viereen luhtiasuintalon. Tämä nykyinen hanke on Aurinkoisen mukaan lähtenyt liikkeelle jo viime kesänä ja tämä tontti on ainoa, joka heille kunnan taholta on osoitettu..

Asukkaiden mielestä hanke on edennyt salaillen kunnassa, siitä ei ole kerrottu asukkaille. Kokouksen tulokseksi yhteisesti päätettiin, että yritetään löytää uusi soveliaampi paikka, joka tyydyttäisi niin hankkeen perustajia kuin asukkaitakin. Kauniisti sanottu, kun vuokrasopimuskin on jo taskussa. Aurinkoinen Oy:llä on kyllä aika vahva neuvotteluasema kuntaan päin vaikka se tosissaankin tutkailisi muita mahdollisia sijoituspaikkoja.

Kelvoton kaavoitus kostautuu. Eläkkeelle syksyllä siirtynyt kaavoituspäällikkö, oli kuulemma ”loppuaikoina tj-tunnelmissa”, mikä osaltaan selittää kaavoituksen surkeuden Laukaassa. Toinen selitys tietenkin on se, että kaavoja ei haluttukaan valmistuvan, koska poikkeusluparakentamisessa virkamiehen voiteleminen on paljon tähdellisempää kuin hyväksytyn kaavan olleessa kyseessä. Käyköön edellä ollut Aurinkoinen Oy:n 2-vuotinen varaushanke esimerkkinä. Kun siellä ei saanut rakentaa päiväkotia ja asuintaloja, niin muualla keskustan alueella sai, ja poikkeusluvalla.

Pertti Manninen. Päätoimittaja. Laukaan Sanomat. Torstai 2011-01-27.

Nimiä. Sosiaalijohtja Vuokko Hiljanen, tiemestari Kalevi Parkkonen (eläkkeelle siirtymässä), kaavoituspäällikkö Heikki Ala-Tauriala (eläkkeellä), kunnanvaltuutettu Ahonen.

Mobikuvat keskiviikkona 2011-01-26 klo 17:47- 18:44. Pertti Manninen.



Kihlakunnanvoudin sivujen sulkemista koskeva päätös
Ilmoitukset
Opeta lapsi uimaan!
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com



Arkisto

Lauantai 2009-05-30

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!
Yksi etappi on saavutettu ja sivuutettu. Onnea tulevaisuudelle!
45 abiturienttia muuttuu ylioppilaiksi yhdellä hujauksella. Keski-Suomi. Laukaan lukio. Kuva Pertti Manninen tänään lauantaina 2009-05-30 klo 13:13. Tytärkin on kuvassa mukana.

Kuva samasssa paikassa 10 vuotta aikaisemmin:
Laukaassa kesän alussa 1999. Yksi etappi on sivuutettu. Onnea tulevaisuudelle. Nettisanomat n:o 0, 1999-07-26 galleria/uudet/galleriauudet.htm






Arkisto

Funding scandal taints Finland's reputation. Financial Times

Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta! 
Pääministeri Matti Vanhasen toiminta Helsingin pakkoliitospäätöksessä Sipoosta. Nettisanomat mm.  keskiviikkona 2006-10-04   

Jyväskylän sankarit oikeuskanslerilla ja käräjillä!
Oikeuskansleri pesi puhtaaksi Mauri Pekkarisen. Huonommin kävi ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle, jolle käräjäoikeus tuomitsi vankeusrangaistuksen, ei tosin lahjuksista vaan rattijuoppoudesta.
    

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pesi puhtaaksi ministeri Mauri Pekkaisen vaalirahasotkussa. Oikeuskansleri uskoi ministeriä, kun tämä kertoi unohtaneensa noin 850 000:n euron avustuksen Suomi-Soffalle myydessään kuuluisia taulujaan samalle firmalle muutamaa kuukautta myöhemmin. Jäävikään Pekkarinen ei avustusta myöntäessään ollut, koska taulukaupasta ei ollut ministerin kertoman mukaan mitään tietoa avustuksen myöntämishetkellä. Huomattuaan puolitoista vuotta myöhemmin munauksensa Pekkarinen kiiruusti palautti taulukaupparahat Suomi-Soffalle. Taulujen kohtalosta ei ole julkisuudessa kerrottu.  Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen tuli kunnolla pestyksi  Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä, jolla tämä tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen, joka pistetään toimeen, jos Kettunen vielä möhlii rangaistuksen arvoisesti. Lehtitietojen mukaan siviilirangaistukseksi tuli myös avioero tämän jupakan seurauksena.

 Kuvat  Pertti Manninen.

Oikeuskansleri tasapainoilemassa nuoralla Sonera-tutkimuksiaan. Suomen oikeuskansleri sai vihdoin Sonera-tutkimuksensa päätökseen: Maan hallitus ei ole mitenkään käsitellyt Soneran UMTS-kauppoja. Yllätyksenä ei voi pitää edes vastausten yhdenmukaisuutta.  Ainutlaatuinen kuvareportaasi  2002-10-10.   (Oikeuskanslerina oli vuonna 2002 Paavo Nikula).

Keskustan Pekkarinen". Hä - Ruka! - 
www.ruka.fi.   Vaalien aattona Jyväskylässä 2007- 03-14.

Kuningas New Yorkissa.
Muut lehdet: Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Keski-Suomen Puhelin Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja sen tytäryhtiön Kestel Oy:n hallituksen puheenjohtaja kertoo Suur-Jyväskylän lehdessä 21.06.1995: "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua, sillä kaupunki on KSP:n suurin osakas puhelinliittymien kautta. Olisi mielestäni aika nurinkurista, jos kaupunki ei saisi olla valvomassa etujaan. KSP ei ole missään erikoisasemassa vaan kaupunki kilpailuttaa yhtiöitä aina kun se on mahdollista. Ja tietysti käytetään jääviysmenettelyä, silloin esittelijä on toinen, selvittää Kettunen." 

Kettusen toiminta oli ratkaiseva, kun puhelinyhtiö saatiin pois keskisuomalaisilta pienosakkailta liikemiesten temmellyskentäksi. Myös Keskisuomalaisen panos oli merkittävä filunkiyhtiöineen ja pienosakkaiden valtakirjojen keräysilmoituksen kohtalokkaalla viivästyttämisellään. Kettusen toiminta
2002-02-24. Täydellinen selostus 2002-02-24.

Lue myös! Näin Jyväskylässä: Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen sai pitää erorahansa vaikka ne olivat laittomat! - Tunarit ja munarit eivät raskineet pyytää niitä takaisin! Kirjoituksia Kettusesta  2008/02/08

Myös pääministeri Matti Vanhasen vaalirahailmoitus on puutteellinen ja lakia rikkova vaikka pääministeri kehuukin antaneensa sen asianmukaisesti!

Tänään tiistaina 2008-06-10 Ilta-Sanomissa:
"Vanhanen huomautti ilmoittaneensa omat vaalirahansa, mutta osan merkittävistä sosiaalidemokraateista jättäneen kunnollisen ilmoituksen tekemättä."  Kuinka hassusti kävikään. Helsingin Sanomien ja julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan Kehittyvien maakuntien Suomi-yhdistyksessä oli vain viisi rahoittajaa. Kun Matti Vanhanen sai yhdistykseltä vaalirahaa 10 000 euroa, niin pakostakin jonkun, tai mahdollisesti kaikkien sukarien ja kakkosten, lahjoitus on ylittänyt 1700 euroa, jotka olisi pitänyt erotella. Lain rikkominen tietämättään kuulostaa aika hupaiselta pääministerin suusta. Vanhanenhan väitti olleensa siinä käsityksessä, että lahjoittaneita liikemiehiä oli useita kymmeniä.
Matti Vanhasen vaalirahailmoitus.
Pertti Manninen, Nettisanomat. Tiistai 2008-06-10.

Lue myös! Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta! Pääministeri Matti Vanhasen toiminta Helsingin pakkoliitospäätöksessä Sipoosta,  mm. 2006-10-04   

Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin:

"But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner." Financial Times


Bisquit tänään. Ruusuista rikkauksiin.

"Omaisuusvero on jo onnistuttu siirtämään demarien toverisella avulla tykkänään valtion maksettavaksi ja perintöveronkin kanssa ollaan jo melko pitkällä. Uusin maksullinen innovaatio on erityisesti Suomen maakuntien piirissä kehitetty maksullinen arvovalintavaikuttaminen. Toisinaan näkee käytettävän myös muotoa maskullinen." Ruusuista rikkauksiin. Bisquit Seppo Ahti. Ilta-sanomat tiistaina 2008-06-10.

Lue myös! Maa ja maksattaminen. 

"Tässä esitetään seuraava veikkaus: Kapitaali bonuksesta. Moraali anuksesta. Tieto siitä, ettei pääomalla ole isänmaata, näyttää nyt levinneen jopa valtiovarainministeriöön. Antti Kalliomäki esittää viimeisenä vallankumouksellisena tekonaan varallisuusveron poistamista isänmaasta. Forssan suunnassa saattaisivat pyöriä haudoissaan jos eläisivät, koska eivät ymmärtäisi maailman muutosta". Maa ja maksattaminen. Bisquit, Iltasanomat tiistaina 20.09.2005. "Antti Kalliomäen viimeinen vallankumouksellinen teko" 2005/09/20



Arkistosta: http://www.nettisanomat.com/2008/06/15/kuvasivu.html


Tänään, eilen ja 90 vuotta sitten. Kuvat perjantaista (00:01) sunnuntaille (00:14).


"Matti Vanhanen ja Toivo Sukari keskustelevat uudesta El Doradosta."
Britannia ?  Tv-kuva (Monty Pyton) perjantai 2008-06-13. Klo 00:01.
Kuvat. Pertti Manninen. Selostus tulossa!

Ylläoleva arkistosta: http://www.nettisanomat.com/2008/06/15/kuvasivu.html


Arkisto

Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!

Uimakoulut kutsuvat! Sinnikäs yksityisopetuskin kannattaa!



Koko kesän yksityisopetus!

Valitse opettaja: Aikuinen, jos et itse jaksa tai sinulle tulee jatkuvasti vilu, pyydä jotakin vanhempaa uimataitosta lasta ryhtymään uimaopettajaksi: Sinä vain vahdit ja osallistut tapahtumaan vaikka verkkarit päällä: Välillä yritä kuitenkin kastautua.

Totuta lapsi veteen.


Hypelkää ja roiskikaa varovasti, jutun täytyy miellyttää!

Uintiopetusta:


Lapsi kahlaa syvemmälle aluksi napaa ja myöhemmin kainaloita myöten ja sitten liikkuu AINA rantaanpäin: Aluksi kävellen ja pikku hiljaa liukuen: kädet ylös suorina pään yläpuolelle, tiukka ote peukalosta toisen käden sormilla ja hypähdys rantaan päin. Opettaja voi tukea mahan alta ja käsikellukkeetkin helpottavat pinnalla pysymistä. Tämä toistetaan ja toistetaan.

Tunnin lopussa


pukeudutaan nopeasti lämpöisesti, märkä uima-asu pois ja sitten hiukan mutustellaan jätskiä ja limsaa tai mehua. Näin tehdään mieluummin joka päivä, mutta pakolla ei kannata lähteä uimakouluun. Välipäiviä saa pitää kunhan touhu on kuitenkin säännöllistä.

Tätä toistetaan koko kesä.


Loppukesällä lapsi jo hiukan liukuu ja polskuttaa jaloillaan: UI HIUKAN, tosin vain hiukan.

Muista! Aikuinen on aina vastuussa lapsesta. Älä hukkaa hetkeksikään lasta silmistäsi.

Pertti Manninen.
nettisanomat.com/2001/06/07/etusivu.htm#kesan


Uimarannalla ei ole valvontaa! Uinti omalla vastuulla, Ranta syvenee nopeasti!


Kuva sunnuntaina 2009-05-31 klo 14:28. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Peurunka-hotellin ranta. Pertti Manninen, joka myös kastautui veden ollessa arviolta jo 18, ainakin pinnassa, kun varjossakin jo mittari näytti 28:aa.
Laajenna kuva!



torstaina 2009-04-23
TV-dokumentti: Paul Wolfowitz esittelee köyhyyden poistamisohjelmaansa tultuaan nimitetyksi Maailman pankin johtajaksi. (SVT2 keskiviikkona 2009-04-22 yöllä.)
"Tietyt asiat ovat ilmeisiä, tavoitteena on vähentää köyhyyttä." "Kun kaikki köyhät on tapettu ei köyhyyttä enää ole."
"Vissa saker är uppenbara. Som att målet är att minska fattigdomen." "När de fattiga har dödats Finns ingen fattigdom mer"

TV-dokumentti: Paul Wolfowitz esittelee köyhyyden poistamisohjelmaansa tultuaan nimitetyksi Maailman pankin johtajaksi. Kuvat keskiviikkona 2009-04-22 yöllä (Suomen aikaa) dokumenttisarjasta Världen, osa "En torped ber om ursäkt" - Torpeedo pyytää anteeksi. Siinä entinen torpeedo John Perkins kertoo USA:n likaisesta pelistä, jossa tapettiin valtion päämiehiä lento-onnettomuuksiksi naamioiden ja paljosta muusta, Katso ohjelman esittelyteksti. Ensimmäinen sitaatti Wolfowitzin, toinen Perkinsin. Kuvat Pertti Manninen SVT2-UR:n lähetyksestä. Nettisanomat torstaina 2009-04-23. Isonna! Lue myös! Nettisanomat 2005-03-19

 






Moe työvoimatoimistossa. Matti Reijonen.

ONKO TÄLLÄ HETKELLÄ IT-ALA ENÄÄ KASVUSSA?
NO TÄLLÄ HETKELLÄ SILLÄKIN PUOLELLA MENEE VÄHÄN HEIKOMMIN.

ENTÄS SE PALJON PUHUTTU YT-ALA? SIELLÄ TAITAA PYYHKIÄ NYT HYVIN. KASVUNÄKYMÄT YT-ALALLA TAITAVAT OLLA RAJATTOMAT. SIELLÄ KAIVATAAN VARMAAN RAUTAISIA YT-ALAN AMMATTILAISIA?
...TUOTA... ÖÖ...
 

Torstai 2003-10-02 nettisanomat.com

&
2003.
Elisa aloitti maanantaina 03.11.2003 YT-neuvottelut 900 sadan työntekijän kanssa.


Torstai 2003-10-02 nettisanomat.com


2008 mm. Nokia Siemens karsii Suomesta 750 työpaikkaa. Yt-neuvottelut alkavat 24. marraskuuta.

"Tänään ilmoitetut sopeuttamissuunnitelmat ovat vaikeita, mutta välttämättömiä toimia saavuttaaksemme säästötavoitteet ja varmistaaksemme, että olemme pitkällä aikavälillä kilpailukykyinen yritys, joka voi investoida tulevaisuuteen, sanoo Nokia Siemens Networksin operatiivinen johtaja Mika Vehviläinen tiedotteessa."

Tiistai 2008-11-11 taloussanomat.fi


2000. Lue myös! Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset? Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.


Torstai 2000-08-10 nettisanomat.com


Eripainos. 
Torstai 2000-08-10 nettisanomat.com


Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset?
Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.


Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000


Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset?
Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.


Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli siirtohankkeen takana (2000) ja Nordea rakensi toimitilat järven päälle! Nettisanomat julkaisi Sisä-Suomen lehden monisivuisen aineiston torstaina 2000-08-10. Lue!
http://www.nettisanomat.com/2000/08/10/etusivu.htm


"Kaikki Ruususesta ja Vanhasesta". Lue!



http://www.nettisanomat.com/2007/01/09/aretvar1957.htm


Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.



Kuvia.

Maailmanpolitiikkaa ihmettelevä kissanpentu tai oikeastaan pöydältä poistumiskomentoa odottava.

Kuva sunnuntaina 2008-12-21 Pertti Manninen.

"Sotaretken unohdetut veteraanit.

Irakin sota. Useat Yhdysvaltalaiset veteraanit odottavat sotavammakorvauksiaan jopa kaksi vuotta Tässä ajassa ehtivät monet työkyvyttömät velkaantua pahoin."
Keskisuomalainen. Ulkomaat. Mika Horelli. Sunnuntai 2008-12-21. Isonna kuva!


Aikaisempia Mika Horellin raportteja mm.

Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. -
Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille.
Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.
2004/03/25/etusivu.htm

Kuva: TS/Mika Horelli
Bakerin komitean raportti tarjoaa George W. Bushille ulospääsyä kiusalliseksi muodostuneesta Irakin sotaretkestä.

2006/12/05/irakpaakirjoituksia.html
#yhdysvallat

Keskisuomalainen. Ulkomaat.
Amerikkalaiset pelkäävät sodan laajenevan Afrikkaan.

Mika Horelli. New York. Keskiviikko 2007-01-10.
2007/01/11/bushpommittaa.html#isku

Nettisanomat maanantaina 2008-12-22.

Sanat & Merkitys

Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. - Laina-asiakkaan taakka kasvaa.
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

"Suomi on oikeusvaltio, ministeri Tuija Brax (vihr) vakuutti epäilijöille keskiviikkona Lahdessa. Media kaivelee silloin tällöin julki tapauksia, joiden yhteydessä kysytään, miten oikeusvaltion laita oikein on. Median tehtävä on tarkkailla ja vahtia oikeuden toteutumista." Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. 
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.
Kuvateksti: Oikeusministeri Tuija Brax esiintyi keskustelutilaisuudessa Sibeliustalossa, jossa mediaa edusti ESS:n päätoimittaja Heikki Hakala.

"Pankit ovat siirtämässä kriisiriskejään entistä enemmän asiakkaille. Nordea ilmoitti nostavansa suurten ja keskisuurten asiakkaidensa lainan korkoja yksipuolisesti puoli prosenttiyksikköä kustannusten kallistumisen takia- OP-Pohjola harkitsee samaa. Yhdysvaltain finanssikriisi on lisännyt pankkien epäluttamusta toisiaan kohtaan ja siten pankkien hankkiman rahan hintaa. Finanssialan Keskusliitto on neuvotellut Rahoitustarkastuksen kanssa asuntovelkakirjoihin ehdon, jolla pankki saa yksipuolisesti nostaa korkoa, jos sen vakavaraisuus on vaarassa." Laina-asiakkaan taakka kasvaa. ESS-työryhmä. Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

Lue myös!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2008/04/24

Lue myös!
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa.

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2002/05/30

Lue myös!
Seppo Konttinen: "Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio."

Selostus Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtämisestä turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen. "Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa."
Nettisanomat 2004/05/20

Lue myös!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi".
 
Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä.
Kymmeniä kirjoituksia ja henkilönimiä Koivistosta lähtien!
Nettisanomat 2006/11/11





Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


 


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

laukaansanomat.fi Tiistai 2011-03-08 - N:o 23 - Päiväkoti. Maanvuokrasopimus tehty - Asukkaat valuttivat hallinto-oikeuteen oikaisuvaatimuksen hylkäämisestä.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2011-03-08, nettiin 2011-03-08, linkkejä 2011-03-08. Arkistotekstit ja -kuvat Nettisanomista.
Laukaan Sanomat 2011/03/08 - Päiväkoti Aurinkoinen. Maanvuokrasopimus tehty - Asukkaat valittivat hallinto-oikeuteen oikaisuvaatimuksen hylkäämisestä. - Maanvuokrasopimus 1. JOHDANTO 1.1. Sopijaosapuolet Vuokranantaja: Laukaan kunta Y-tunnus 0176478-2 PL 6, 51341 LAUKAA Vuokralainen: Päiväkoti Aurinkoinen Oy perustettavan yhtiön lukuun Y-tunnus: 1094567-3 Osoite: Korppumäentie 6, 40270 PALOKKA Laukaassa 30.12.2010 Vuokranantaja: LAUKAAN KUNTA Jarmo Toikka Maankäyttöinsinööri Vuokralainen: PÄIVÄKOTI AURINKOINEN OY Rauno Hänninen Toimitusjohtaja - Kelvoton kaavoitus kostautuu. Päiväkoti. Aurinkoinen Oy - LapTi Oy - Laukaa - kaavoituspäällikkö Heikki Ala-Tauriala (eläkkeellä) - Sosiaalijohtaja Vuokko Hiljanen, tiemestari Kalevi Parkkonen (eläkkeelle siirtymässä), kunnanvaltuutettu Ahonen. - laukaansanomat.fi tiistai 08.03.2011 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 23.

Sivun alkuun!

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.


Sivun alkuun!

Päiväkodin kaavoitus erillissivuna täällä! (2011-02-05)

 

2012-05-12: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Tämä keskiviikko.fi -sivusto on nettisanomat.com -sivuston rinnakkaissivusto. Sivuston restaurointi 2016-03-22: Vuosien 2009, 2011 ja 2012 logot ja niiden linkit korjattu, otsikot korjattu ja puuttuvia kuvia palautettu. Vuodet 2013, 2014, 2015 ja 2016 lisätty 19.03.2016 saakka hs27.com-sivuston pohjalta.